De verbinding tussen de burgers en het bestuur van Zeewolde.
nieuws

Burgertafel Zeewolde was uitgenodigd bij het bezoek van minister Hugo de Jonge (VWS)

Hugo de Jonge, minister van VWS, presenteerde op 18 juni het programma Langer Zelfstandig Thuis als onderdeel van de beleidsagenda van VWS. Hij deed dit tijdens een werkbezoek aan GezondVeluwe, omdat hij dit programma een goed voorbeeld vindt van samenwerking die er voor zorgt dat ouderen langer en met kwaliteit zelfstandig thuis kunnen wonen. Voorzitter van de Burgertafel, Karin Kasper, was hiervoor uitgenodigd.

Ouderen geven aan dat zij zich prettiger voelen met de zorg die zij krijgen en professionals werken beter en met meer plezier samen.

De minister fietste tijdens zijn bezoek aan GezondVeluwe met een wijkverpleegkundige langs diverse locaties en gaat in gesprek met o.a. ouderen, zorgverleners en mantelzorgers.

Parallel aan dit werkbezoek vond er een plenair programma plaats waar geïnteresseerde professionals met elkaar spraken over verschillende onderdelen van GezondVeluwe.

De minister sloot bij een gedeelte van dit programma aan en presenteerde het programma Langer Zelfstandig Thuis . De eerste exemplaren werden aan verschillende hulpverleners uitgereikt door Minister de Jonge. Na dit flits bezoek vertrok de minister en werd er nog nagepraat onder het genot van een kopje koffie of thee.

Programma maandag 18 mei 2018 was:
12:15 Inloop en ontvangst, met lunch
12:45 Plenair programma met vraaggesprekken door dagvoorzitter Marion van der Voort over GezondVeluwe en enkele specifieke projecten.
13:30 Presentatie van het programma Langer Zelfstandig Thuis door minister De Jonge
14:00 Afsluiting en vertrek minister Afsluitend drankje

Karin Kasper
Voorzitter Burgertafel

Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *